The Cove @ Ballard Commons

  • The Cove @ Ballard Commons
  • The Cove @ Ballard Commons
  • The Cove @ Ballard Commons
  • The Cove @ Ballard Commons
  • The Cove @ Ballard Commons
  • The Cove @ Ballard Commons

The Cove @ Ballard Commons is a much anticipated play area to be located in Ballard Commons, an urban park nestled in the heart of Ballard. The park’s modern, elegant design is well-suited for large community events, but would benefit from additional features and programming to increase usership. While centrally located and surrounded by significant new residential development, the park is currently under used by the community. The parks current activities, including spray park and expert level skate bowl are seasonally limited and geared toward small user groups.

The Ballard Alliance has proposed the addition of a play area that fosters healthy lifestyles through multigenerational recreation opportunities, and builds community through inclusive play. Working through Seattle Parks and Recreation ProView process, the West Studio team has composed a design based on community input that is now approved to move forward into design development and construction documents. We are excited to be supporting the Ballard Alliance in achieving the realization of a new play area that reflects the communities vision for The Cove@Ballard Commons.

LOCATION 
Seattle, WA

DATES 
2017-Present

SIZE
.25 acres

TEAM
The West Studio, Ballard Alliance, Cecil and Associates, PanGeo

IMAGE CREDITS
The West Studio